Eilen, tänään ja huomenna

Kun tammikuussa 2017 muutin nykyiseen asuntooni, tykästyin siihen kovasti, ja varmaankin myös siksi aloin parin kuukauden päästä eli maaliskuussa toden teolla kiinnostua huonekasveista. Meillä oli silloin viljelypalsta, mutta minua kiinnosti enemmän kasvien estetiikka kuin niiden hyötykäyttö, ja lisäksi halusin olla varma kasvien turvallisuudesta. Luonnossa kasvit ovat tuholaisten, joihin lukeutuu myös ihminen, ja säiden armoilla. Kotona kaikkeen voi vaikuttaa paljon enemmän joskaan ei täysin.

Aloin lukea, lukea ja lukea. Käytin kesän 2017 aikana rehellisesti yli tuhat tuntia lukemiseen mitä erinäisimmistä aiheista huonekasvien kasvattamisesta. Eniten minua siinä vaiheessa tietysti kiinnostivat perusteet, ja niitä tankkasin monet kerrat ja usein vielä samoilta sivuilta. Se oli sitä intensiivistä oppimisprosessiani.

Halusin kirjoittaa perusteet ja erilaiset hoito-ohjeet eri kasveille ylös itselleni. Nopeasti huomasin, etten saa jäsenneltyä ja muotoiltua sitä tietoa tekstinkäsittelyohjelmalla sellaiseksi, joksi sen halusin. Niinpä päätin avata blogin, tämän, jotta kaikki tarvittava tieto olisi hyvin jäsennelty ja helppo löytää.

Nyt, kesällä 2022, uskon ymmärtäväni huonekasvien kasvattamisen perusteet — kaikenlaista hiontaa, uuden oppimista, niksejä ja muuta on loputon määrä, ja sehän suurelta osin tekee tästä harrastuksesta niin mielenkiintoisen. Koska alunperin kirjoitin aika paljon lähdetyötä tehden — yhden artikkelin kirjoittaminen lukuisine muokkauksineen saattoi kestää työpäivän verran — asetin riman nykyisiä tavoitteitani ajatellen liian korkealle. Nyt alan kirjoittaa rennommin sekä nykyiseen ja tulevaan tietotaitotasooni istuen — mutta tietenkin ilomielin vastaan kaikkiin kysymyksiin. 🙂

Vastaa

Your email address will not be published.